Ingrediente (10 clatite) / Ingredients (10 pancakes):
-1 cana faina / 1 cup flour;
- 1 cana lapte / 1 cup milk;
- 1 lingura zahar / 1 tablespoon sugar;
- 1 lingurita praf de copt / 1 teaspoon baking powder;
- 1/2 lingurita esenta de vanilie / 1/2 teaspoon vanila extract;
- 1 ou / 1 egg;
- sare / salt;
- putin unt (pentru a unge tigaia) / butter for greasing the pan.
Toate ingredientele (mai putin untul) se pun intr-un castron si se amesteca bine cu un tel. Nu foarte mult insa, pentru ca altfel nu vor mai fi pufoase. Dupa aceea, compozitia se lasa de-o parte pentru 5 minute.
Tigaia se pune pe foc si dupa ce se incalzeste foarte bine se unge cu putin unt.
Se adauga cate o jumatate de polonic pentru fiecare clatita. Cand aluatul incepe sa faca bule la suprafata, se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa cam 30 secunde.
[You whisk together all the ingredients (except butter) in a bowl Careful not to mix to much or the pancakes won't be fluffy. Then let the batter sit for 5 minutes.
Preheat a skillet and add a tiny bt of butter.
You add half a ladle for each pancake and turn it to the other side when it starts bubbling and leave it for another 30 secundes.]
No comments:
Post a Comment